På Verdensmålene.dk findes stribevis af forløb, der egner sig til hjemmeundervisning. Få inspiration til undervisningsforløb, opgaver og øvelser, som eleverne kan løse digitalt hjemmefra - både individuelt og i mindre grupper.
 

Gratis forløb til hjemmeundervisning

 

På grund af COVID-19 (corona-virus) er meget af undervisningen på landets skoler og gymnasier flyttet digitalt, og eleverne arbejder hjemmefra, enten på egen hånd eller i mindre grupper via Teams, Zoom eller lignende.

 

Vi har forsøgt at samle en oversigt over gode og gratis undervisningsforløb, øvelser og opgaver, som egner sig til digital hjemmeundervisning.

 

Under "Undervisning" finder du alle vores undervisningsforløb. Der er forløb til næsten alle fag på gymnasieniveau, og stort set alle øvelser er nogle, som eleverne kan arbejde med hjemmefra. Samtidig er vores "Materialesamling" fyldt med både film, podcast og litteratur om Verdensmålene, der kan benyttes i den digitale undervisning.

 

Nedenfor har vi udvalgt en stribe af de bedste forløb til hjemmeundervisningen:

 

Geografiforløb om COVID-19

Der er udviklet et højaktuelt undervisningsforløb til geografi om spredningen af coronavirus og dens betydning for verden. I forløbet skal eleverne forstå omfanget, spredningen, hvem der er mest udsat, forstå konsekvenserne og sammenligne med MERS og SARS, og forløbet er selvfølgelig designet, så eleverne kan løse opgaverne hjemmefra. Hele forløbet om COVID-19 med materialer og øvelsesspørgsmål findes her.

 

Pest og virus i litteraturen

I dansk er det også muligt at arbejde med corona-relaterede teamer. I forløb om henholdsvis J.P Jacobsens "Pesten i Bergamo" og Jesper Wung Sungs "Skolen" arbejder eleverne med litteratur om dødelig sygdom, og eleverne kan naturligvis løse opgaverne hjemmefra.

 

Find forløbene her:
J.P Jacobsens "Pesten i Bergamo"
Jesper Wung Sungs "Skolen"

 

Tema om Grønland i flere fag

Bullitt Film og Ánorâk Film har sammen med Det Grønlandske Hus i København skabt en stribe interessante undervisningsforløb om Grønland til flere forskellige fag. Forløbene hedder "Levende Grønland" og tager alle sammen udgangspunkt i dokumentarfilm og livet i Grønland, og de egner sig alle til den digitale hjemmeundervisning. Der er undervisningsforløb til både historie, dansk, samfundsfag og mediefag.

 

Historie:
Forløb 1: Erindringer
Forløb 2: National Identitet
Forløb 3: Historiebrug
Forløb 4: Metode, film og historie

 

Dansk:
Forløb 1: Medieværkanalyse
Forløb 2: Postkolonialisme
Forløb 3: Ungdomskultur
Forløb 4: Skriftlige opgaver

 

Samfundsfag:
Forløb 1: Socialisering og ulighed
Forløb 2: National Identitet
Forløb 3: Magt til at forandre

 

Mediefag:
Forløb 1: Dokumentargenren
Forløb 2: Filmiske virkemidler
Forløb 3: Dramaturgi
Forløb 4: Musik i film
Forløb 5: Målgrupper, segmenter og distribution

 

Arbejd med climate fiction i engelsk

Climate fiction er en ny genre, som bruger litteraturen til at diskutere de verdensomspændende klimaforandringer. I to forløb om climate fiction bliver eleverne først introduceret til genren, og dernæst skal de reflektere over litteraturens rolle i kampen for en bæredygtig fremtid og perspektivere climate fiction til tidligere litterære strømninger.

 

De to forløb findes her:
Part 1 - Introduction
Part 2 - The role of litterature in the pursuit of a sustainable future

 

Korruptionsforløb til samfundsfag

Der er udviklet fire nye forløb om korruption til samfundsdag. Alle forløbene baserer sig på film og passer derfor godt til hjemmeundervisning. Eleverne arbejder med korruption i udviklingslande og kobler også virkeligheden i udviklingslandene til danske cases. Alle film, fotos og tekster på ”Korruption” er produceret af Batavia Media ApS med støtte fra Udenrigsministeriets Oplysningspulje og Undervisningsministeriet.

 

Materialet og de fire forløb findes her:
Del 1: Ghana
Del 2: Ulandsbistand
Del 3: Korruption og velfærdsstat
Del 4: Korruption og demokrati

 

Brug podcasts som undervisningsmateriale

Der findes tonsvis af podcast, der gør eleverne klogere på forskellige emner, og hvis eleverne går en tur, mens de lytter til podcast, kan det give et godt afbræk i en hverdag, hvor de sidder meget ned foran computeren. Du finder flere eksempler på gode podcasts til undervisningen i vores "Materialesamling", og nedenfor er fremhævet et par af de allerbedste.

 

Paradis under pres
Zanzibar er kendt for de hvide bounty-strande, palmer og turkisblåt vand, men paradiset er under hårdt pres af de tusindevis af turister, som hvert år besøger Zanzibar. I en gribende podcastserie rejser antropolog Emil Morell rundt for at undersøge turismens konsekvenser på Zanzibar.

 

Wanawake - Feminisme på Zanzibar
Denne podcastserie følger en række kvinder fra Zanzibar, der udfordrer de traditionelle kvinderoller. Der er i alt fem afsnit, hvor du kommer tæt på kvinderne og deres kamp for ligestilling.

 

Mens vi venter på verden går under
Her kan eleverne blive inspireret til, hvordan de selv kan gøre en forskel for verden. Over 6 afsnit kommer de med rundt i verden og møder mennesker fra forskellige kulturer, der alle er i fuld gang med at gøre verden til et bedre sted at leve. For eksempel kan man blive klogere på, hvorfor toiletter er blevet det nye scoretrick i Indien.

FN'S 17 VERDENSMÅL FOR BÆREDYGTIG UDVIKLING

Afskaf fattigdom
Stop sult
Sundhed og trivsel
Kvalitetsuddannelse
Ligestilling mellem kønnene
Rent vand og sanitet
Bæredygtig energis
Anstændige jobs
Industri, innovation og infrastruktur
Mindre ulighed
Bæredygtige byer og lokalsamfund
Ansvarligt forbrug og produktion
Klimaindsats
Livet i havet
Livet på land
Fred, retfærdighed og stærke institutioner
Partnerskaber
Verdensmålene