Film, VR og podcasts

 • Jeg har set verden styrte i grus

  Podcasten Jeg har set verden styrte i grus sætter fokus på verdens brændpunkter og flygtninge. Sammen med gæster som fotograf Daniel Rye og tv-vært Mikkel Beha Erichsen undersøges det, hvad det er, der får mennesker til at forlade alt – med et særligt fokus på klimaforandringerne. Hør om tørke og tyfoner i Malawi, havstigningen i Fransk Polynesien og rydningen af regnskoven i Cameroun og Borneo.

  Produceret af Caritas med støtte fra Danida

 • Docs fra verden

  Materialet Docs fra Verden tager eleverne med på en rejse til en række forskellige udviklingslande. Arbejdet tager udgangspunkt i en række helt særlige dokumentarfilm, der skildrer temaer, håb og udfordringer. Filmene kobles med Verdensmålene, FN’s Børnekonvention og Menneskerettighederne.
  Produceret af Verdens Bedste Nyheder, Danida og LegMedIT

 • Glimt fra verden

  Undervisningsmaterialet Glimt fra Verden tager eleverne med på en rejse i tid og temaer. Via en række korte film besøger eleverne forskellige verdensdele, og med Verdensmålene som omdrejningspunkt møder eleverne mange lokale helte, håb og udfordringer.
  Produceret af Verdens Bedste Nyheder, Danida og LegMedIT

 • I en tynd tråd er en interaktiv videofortælling, hvor eleverne træffer valgene på vegne af gymnasieeleven, Mathias. Videofortællingen handler om mode- og tekstilindustri og tager udgangspunkt i Verdensmål 12: Ansvarligt forbrug og produktion.

  Til videofortællingen er der udviklet undervisningsmateriale til udskolingen og stx.

   Udviklet af LabanStories i 2021.

 • Baggrunden for oprettelsen af FN i 1945 belyses sammen med FN’s Verdenserklæring for Menneskerettigheder (1948) og med et tilbageblik til oplysningstidens ideer om, at alle mennesker er født lige og med lige rettigheder. Medv. Steven Jensen, seniorforsker, Inst. for Menneskerettigheder.

  Indgår i forløbet FN og menneskerettighedernes historie, der er udviklet i forbindelse med markeringen af 75-året for FN's oprettelse. 

  Produceret af Travers Media for VerdensKlasse, UNDP og Globale Gymnasier med støtte fra Hermod Lannungs Fond.

 • Menneskerettighederne står i centrum af FN, men hvad kan FN gøre, når menneskerettighederne ikke respekteres? Og hvordan kan Verdensmålene være med til at styrke menneskerettighederne? Medv. Steven Jensen, seniorforsker, Inst. for Menneskerettigheder.

  Indgår i forløbet FN og menneskerettighedernes historie, der er udviklet i forbindelse med markeringen af 75-året for FN's oprettelse. 

  Produceret af Travers Media for VerdensKlasse, UNDP og Globale Gymnasier med støtte fra Hermod Lannungs Fond.

 • Animationsfilm, der forklarer, hvordan FN fungerer.

  Udviklet til forløbet: Menneskerettigheder - hvordan sikres de? i forbindelse med markeringen af 75-året for FN's oprettelse. 

  Produceret af Travers Media for VerdensKlasse, UNDP og Globale Gymnasier med støtte fra Hermod Lannungs Fond.

 • Forløbet om EU’s historie består af en podcast på to afsnit, der hver varer ca. 18 minutter samt tilhørende øvelser.

  Du finder podcast, øvelser og en lærervejledning her.

  Produceret af Travers Media og DEO med støtte fra Europa-Nævnet og Blankbåndsmidlerne.

 • Et dilemmaspil, der inviterer danske elever med på en tur til Vestafrika, hvor de lærer, hvordan det er at være ung i Sierra Leone med særligt fokus på tabuer som menstruation, prævention, kønssygdomme og seksuelle rettigheder. Dilemmaspillet giver eleverne en bedre forståelse for dansk udviklingsarbejde samt de forskelle og ligheder, der kan være på at være ung i Danmark versus i Vestafrika.
  Udviklet af Lulu Lab til udskolingselever.

 • https://www.youtube.com/channel/UCslLivqHwwrM5crkdVXJnCg

  UHØRT er en YouTube-kanal startet af en gruppe unge, der ønsker at tage problemstillinger op, man sjældent hører om. Videoerne kan bruges i arbejdet med Verdensmål 10 om mindre ulighed ift. at føle sig sat i bås på baggrund af ens etnicitet.

  Projektet er støttet af Mellemfolkeligt Samvirke.

   

   

 • Zanzibar – et paradis med hvide bounty-strande, palmer og turkisblåt vand. Men paradiset er under hårdt pres fra de tusindevis af turister som hvert år besøger Zanzibar. I tre episoder følger vi antropolog Emil Morell, som rejser rundt for at undersøge turismens konsekvenser på Zanzibar. Prod. af School of Global Health m.fl. Støttet af Udenrigsministeriets Oplysningspulje og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

  Artikel på engelsk om podcasten. Podcast-serien findes her.

 • Vil du også gerne gøre noget godt for klimaet, men ved ikke helt hvordan? Mission 1.5 er et mobilspil,som giver viden om klimapolitik og giver os en platform til at stemme på de løsninger der skal prioriteres. Stemmerne bliver samlet og analyseret af forskere ved University of Oxford, inden de leveres til regeringsledere og klimapolitiske beslutningstagere. Udarbejdet af UNDP.

  Spil og stem her. Læs mere om Mission 1.5 her.

 • I denne podcastserie kommer du tæt på kvinder fra Zanzibar, der udfordrer de traditionelle kvinderoller. Kan inddrages i arbejdet med Verdensmål 5 - ligestilling mellem kønnene.

  Artikler til podcasten: Intro: Kvindeliv og feminisme 1: Kvinder og musik 2: Kvinder, tursime og traditioner 3: Kvinders stemmer i det offentlige rum 4: Mænd og ligestilling 5: Feministisk prinsesse.  Udarbejdet af Ida Skriver Olsen og Globalnyt.

 • Undervisningsmateriale (pdf til download). 

  Podcast (til download).

  Udarbejdet af Travers Media støttet af LB-fonden og Udenrigsministeriets Oplysningsspulje.

  Til udskolingselever. Samfundsfag. 

 • Undervisningsmateriale (pdf til download). 

  Podcast (til download).

  Udarbejdet af Travers Media støttet af LB-fonden, Udenrigsministeriets Oplysningsspulje og Dansk Journalistforbund.

  Til udskolingselever. Dansk, historie og biologi.

 • Undervisningsmateriale (pdf til download). 

  Podcast (til download)

  Udarbejdet af Travers Media støttet af LB-fonden og Udenrigsministeriets Oplysningsspulje.

  Til udskolingselever. Naturfag og samfundsfag. 

 • Undervisningsmateriale (pdf til download)

  Podcast (til download)

  Udarbejdet af Travers Media støttet af LB-fonden og Udenrigsministeriets Oplysningsspulje.

  Til udskolingselever. Samfundsfag og historie.

 • Undervisningsmateriale (pdf til download).

  Podcast (til download)

  Udarbejdet af Travers Media støttet af LB-fonden og Udenrigsministeriets Oplysningsspulje.

  Til udskolingselever. Biologi og geografi. 

 • Undervisningsmateriale (pdf til download)

  Podcast (til download)

  Udarbejdet af Travers Media støttet af LB-fonden og Udenrigsministeriets Oplysningsspulje.

  Til udskolingselever. Samfundsfag, dansk og geografi.

 • Et tværmedialt undervisningsforløb, der sætter fokus på FN’s 17 verdensmål. Gennem en virtual reality-film møder eleverne Sajani og vises rundt i hendes liv og hjemland, Sri Lanka.

  Til grundskolens udskolingselever. Samfundsfag, historie, biologi, geografi, tværfagligt forløb.

 • Eleverne bliver introduceret til bæredygtig energi, og de får viden om, hvordan solceller og vindmøller virker.  Virtual reality-filmen indgår i fysikforløbene VEDVARENDE ENERGI - MIT STRØMFORBRUG OG DESIGN AF ET VEDVARENDE ENERGISYSTEM og VEDVARENDE ENERGI - SOLCELLER. 

  Til ungdomsuddannelserne. Fysik.

 • Eleverne lærer om rensning af spildevand. Emnet gøres nærværende for eleverne, ved at blive sat i bæredygtighedskontekst, der relaterer sig til deres hverdag. Virtual reality-filmen indgår i kemiforløbet FÆLDNINGSREAKTIONER - PHOSPHAT FJERNES FRA SPILDEVAND MED JERN-IONER. 

  Til ungdomsuddannelserne. Kemi.

 • Historier om verdensmålene sætter fokus på de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Hver podcast udfoldes, gennem oplæg af fagpersoner og eksperter.

  Nyt Europa, 2019.

 • Er det egentlig så svært, som politikerne siger, at løse verdens største problemer? P1 redder verden rådfører sig med videnskaben i jagten på de ideer, der kan løse problemer som fattigdom, sult og klimakrise for menneskeheden. Kan det gøres? Og kan det gøres hurtigt nok? 

  Vært og tilrettelægger: Dan Grønbech. P1 2018.

FN'S 17 VERDENSMÅL FOR BÆREDYGTIG UDVIKLING

Afskaf fattigdom
Stop sult
Sundhed og trivsel
Kvalitetsuddannelse
Ligestilling mellem kønnene
Rent vand og sanitet
Bæredygtig energis
Anstændige jobs
Industri, innovation og infrastruktur
Mindre ulighed
Bæredygtige byer og lokalsamfund
Ansvarligt forbrug og produktion
Klimaindsats
Livet i havet
Livet på land
Fred, retfærdighed og stærke institutioner
Partnerskaber
Verdensmålene