Presseomtale om sitet og projektet Sæt Verdensmålene på skoleskemaet:

"Forstå FN's Verdensmål på fire minutter", artikel af Jonas Løytved til wordupmate om Verdensmålene og www.verdensmaalene.dk. 23.3.2020.

En kort introdultion til de FN's Verdensmål og baggrunden for dem. Herefter beskrives hvert enkelt af de 17 mål.

 

"Lær Verdensmålene". Omtale på DR i opslaget "Hvad kan man lave, når man er hjemme?". Marts 2020. Verdensmålene udgør 17 konkrete mål og 169 delmål, som forpligter alle FN’s 193 medlemslande til helt at afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig økonomisk vækst. Men hvordan er det nu, målene lyder? Lær dem alle at kende her.

 

Verdensmaalene.dk omtales i Ungdomsskolens temanummer om FN's Verdensmål. Maj 2019.

Find inspiration og innovativt materiale på verdensmaalene.dk. Af Julie Lindholm, projektleder og underviser på VerdensKlasse.

 

Omtale af verdensmaalene.dk i Fyens.dk FN's 17 verdensmål: Du kan også gøre noget
"Min opfordring skal være bred og gå til alle, virksomheder som privatpersoner. Læs om målene på www.verdensmaalene.dk. Det er både interessant og tankevækkende, og udover at blive globalt oplyst og engageret er der også nogle mål, du eller din arbejdsplads kan arbejde med at forbedre."Tietgen Handelsgymnasium tilbyder nu en særlig studieretning med fokus på FN's Verdensmål, fortæller direktør Annette Vilhelmsen i denne klumme.

 
Lanceringsfilm af VR-materiale til kemi og fysik Se videoen på Facebook
Virtual reality gør FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling konkrete og forståelige for gymnasieelever. Se, hvordan det fungerer her og tjek også de to film om bæredygtigt vand og bæredygtig energi inde på verdensmaalene.dk, hvor der er masser af materiale om Verdensmålene til dig, der underviser på en ungdomsuddannelse.

 

Reportage på P1 Orientering "Udviklingsmål på skoleskemaet" fra lanceringen i FN Byen d. 1. september 2016 (indslag kl. 16.08).

FN's bæredygtige udviklingsmål skal på skoleskemaet. I dag blev der lanceret et nyt "læringssite" for de danske gymnasier, der vil trække Verdensmålene ind i undervisningen af fag så forskellige som dansk og engelsk, samfundsfag og historie, geografi og biologi. Medvirkende: Kirsten Larsen

 

Globalis presseomtale af lanceringen af læringssitet og bogen Bliver Verden Bedre? 

 

Artikel i Kristeligt Dagblad "Menneskeheden har det historisk godt" 

”Fremskridtene i verden er gået virkelig hurtigt de seneste 20 år. En af de helt store sejre er, at langt færre lever i fattigdom. Vi har bedre uddannede mennesker i alle verdens lande og flere ressourcer, og det betyder fremfor alt, at vi har bedre muligheder for at løse de globale problemer end nogensinde før,” siger den svenske forfatter og journalist Staffan Landin, hvis bog ”Bliver verden bedre?” i går blev lanceret af FN's udviklingsprogram, UNDP, Mellemfolkeligt Samvirke Actionaid DK og Globale Gymnasier i forbindelse med udgivelsen af et nyt undervisningssite."

 

Reportage på P1 Orientering "FN's bæredygtige udviklingsmål skal på skoleskemaet på de danske gymnasier" fra konference om Bæredygtighed og Uddannelse d. 21. september 2016 (indslag kl. 17:34).

FN's verdensmål skal på skoleskemaet på de danske gymnasier. Derfor har man i dag afholdt en konference om, hvordan man gør globale problemstillinger vedkommende for gymnasieelever ved at integrere bæredygtighed i skoletiden.

Medvirkende: Steen Hildebrandt, professor, organisation og ledelse, Aarhus Universitet, Jørgen Steen Nielsen, journalist, Mads Strarup, uddannelsesleder, Københavns Åbne Gymnasium, Clara Skovgaard, 3.g elev, Københavns Åbne Gymnasium.

FN'S 17 VERDENSMÅL FOR BÆREDYGTIG UDVIKLING

Afskaf fattigdom
Stop sult
Sundhed og trivsel
Kvalitetsuddannelse
Ligestilling mellem kønnene
Rent vand og sanitet
Bæredygtig energis
Anstændige jobs
Industri, innovation og infrastruktur
Mindre ulighed
Bæredygtige byer og lokalsamfund
Ansvarligt forbrug og produktion
Klimaindsats
Livet i havet
Livet på land
Fred, retfærdighed og stærke institutioner
Partnerskaber
Verdensmålene